Casström

No.10 Swedish forest knife Björk med eldstål

2 195 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Casström No.10 är en kraftig full-tångekniv är byggd för mångsidig användning i jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen. Här med ett fint eldstål i samma träslag som på kniven.Casström No:10 är mycket robusta knivar som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn.

Eldstålet med matchande skaft har en Auermetall ferroceriumstav som konsekvent ger en jämn våg av gnistor, oavsett väder. Bladet är 103 mm långt och tillverkat i 4 mm tjockt Uddeholm Sleipnerstål. Knivarna är slipade med skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt.

Handtaget är i utvald oljad masur björk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Slidan har en extra bred bältesögla, öppning i botten för vätska och hål för förankringsrem.


Detaljer:


* Eldstål: oljad Masurbjörkstav 60 x 9,5 mm (12000+ dragningar)
* Total längd: 220 mm
* Bladlängd: 103 mm
* Bladbredd: 27 mm
* Bladtjocklek: 4 mm
* Stål: Uddeholm Sleipner (Ej rostfritt)
* Hårdhet: 59-60 HRC
* Slipning: Skandinavisk slipning
* Skaft/Handtag: Oljad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), svarta mellanlägg, mässingnitar
* Fodral/hölster: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Cognacbrunt
* Varumärke: Casström
* Garanti: 25 år

Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…