Casström

Swedish Strop Paste - Strigelpasta

89 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Swedish Strop Paste är Casströms egna svensktillverkade strigelpasta. Framtaget för att du alltid ska kunna ha en rakbladsvass kniv med dig på dina äventyr i skog och mark.Vad är Swedish strop paste?

Det är en produkt som förfinar, polerar och vässar knivbladets egg. När det tillsätts på en läderstrigel så kommer pastan slipa bort eventuella små ojämnheter på eggen och ge en jämn och polerad yta.Vilka kornstorlekar finns?

Kornstorlek syftar här på storleken på de slipande partiklarna, hur grovt eller fint den polerar. Swedish Strop Paste finns i tre olika kornstorlekar:


* Grov (grå pasta)
* Medium (vit pasta)
* Fin (grön pasta)

Alla nödvändiga kornstorlekar för en komplett strigling till en rakbladsvass egg!

Grå pasta/Grov: Aluminiumoxid - tar bort grader och ger en grov förpolering.

Vit pasta/Medium: Aluminiumoxid - polerar och tar bort mindre grader och ojämnheter. Den vita pastan är en bra allroundpasta om man bara vill använda en kornstorlek.

Grön pasta/Fin: Kromoxidpasta som förfinar och polerar till en blank finish.Hur använder jag den?

Det är enkelt. Den är framtagen för att användas på en läderstrigel. Gnugga in en liten mängd pasta på läderstrigeln och den är redo för strigling. Skulle det bli för mycket pasta på strigeln är det bara att skrapa av överskottet, exempelvis med ryggen på en gammal kniv.Det smidiga formatet på pastan gör att den tar liten plats i fickan eller ryggsäcken.

Tips! Ta med dig pastan och en Casström Fältstrigel så kan du vässa din kniv på dina äventyr.Swedish Strop Paste

Mått diam. 2,1 x 7 cm

Vikt ca 50 gram

Casström är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…