Celestron

AstroMaster LT 70AZ refraktor med smartphoneadapter & månfilter

2 195 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Ett trevligt, lätthanterligt nybörjarteleskop, perfekt för månen och planeterna men även för första observationer av en del ljussvaga objekt på himlen, såsom galaxer och nebulosor. Med medföljande smartphone adapter kan du ta fina kort av månen och de största planeterna. Celestron Astromaster LT 70AZ refraktorteleskop med smartphoneadapter och månfilter

För dig som letar efter ditt första teleskop är det särskilt viktigt med enkelt handhavande. Det gäller ännu mer för barn. Astromaster LT 70AZ är ett av de mest lättanvända teleskop i vårt sortiment och lämpar sig bra som första stjärnkikare med fokus på månen och planeterna. Teleskopet kopplas till monteringen med en dovetailskena som möjliggör att plocka ner eller montera teleskopet mycket snabbt.

Egenskaper:* Linsteleskop (refraktor) med skarp och kontrastrik bild
* Rikligt med tillbehör
* Stabil stativ och montering
* Särskilt enkelt att använda Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 10 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Ljussvaga nebulosor och galaxer är inte teleskopets primära fokus, men det är ändå några hundra objekt som ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Astromaster LT 70AZ refraktorteleskop
* Montering Alt-Azimutal (rörlig i vertikal och horisonalled)
* Stålstativ med tillbehörshylla
* Två okular i brännvidderna 10 och 20 mm
* 1,25 tum rättvändande prisma
* Rödpunktssökare
* Smartphone adapter
* Månfilter För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

AstroMaster LT 70AZ refraktor med smartphoneadapter & månfilter finns i kategorin 157. Celestron är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…