Grayl

UltraPress Purifier 500 ml Mojave Redrock

995 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Grayl UltraPress Purifier Vattenrening - Den enda vattenreningsflaska som även tar bort virus*.

Här är en nyhet för 2022 som är lite mer kompakt och nu även med en kork så du kan dricka snabbt och enkelt. Flaskan har även ett handtag så du både kan bära den i handen eller fästa den i ryggsäcken.

Man ska inte skämta om att rena vatten, men The quest for the holy grayl känns ändå passande. Detta är en viktig pryl i din packning för att kunna överleva på äventyret! Reser du runt världen, eller på tågresa, kanske åker med buss i osäkra länder? Vattnet på hotellrummet brukar ju inte smaka vidare gott eller hur? Med en Grayl vattenrenare i packningen kan du alltid ha rent och gott vatten tillgängligt!

Grayl vattenrenare både renar vattnet från bakterier, mikroplaster, dålig smak och lukt, men den tar även bort farliga virus. Det gör att du kan ha denna som enda flaska med dig på dina äventyr oavsett vart du reser.

Om man vandrar i de svenska fjällen så behöver man oftast inte rena vattnet, men bör ändå ha koll längs bäcken efter döda djur osv. I södra Sverige bör man rena vattnet oavsett, det finns mängder med sjöar och vattendrag som ligger längs med vandringslederna. Men har du inte stenkoll så bör du inte dricka detta utan att på något sätt rena vattnet innan! Självklart kan man koka vattnet innan och rensa från det grövsta smutsen man ser men det är ändå lite krångligare.

Grayl vattenrenare klarar av ca 3 liter/minut*. Den renar effektivt vattnet från: virus, bakterier, protozoer, bekämpningsmedel, kemikalier, tungmetaller och mikroplaster. Och på ett väldigt enkelt sätt dessutom, fyll flaskan med smutsigt vatten och pressa ner filtret - klart!

Gör så här:


* Dra loss filterinsatsen och fyll flaskan med smutsigt vatten.
* Lossa på korken lite grann på filtersatsen och pressa sakta ner filtret.
* När du kommit hela vägen ner skruva igen korken igen för att stänga flaskan. Detaljer:


* Tar bort vattenburna patogener (99,99% av virusen, 99,9999% av bakterierna, 99,9% av protozoiska cyster), inklusive Rotavirus, Hepatit A, Norovirus, Giardiasis, Cryptosporidium, E. Coli, Cholera, Salmonella, Dysentery.
* Filtrerar bort: partiklar (sediment, mikroplast) och många kemikalier, bekämpningsmedel och tungmetaller.
* Aktivt kol förbättrar smak, lukt från kemikalier, tungmetaller och gör vattnet mer klart.
* Res hållbart och köp aldrig vatten på flaska för engångsbruk igen.
* Klarar ett fall från 1,5 meter.
* Aktiv teknik: jonbyte, aktivt pulver i pulverform.
* Volym: 0,5 liter.
* Vikt: 354 g.
* Höjd: 25 cm.
* Diameter: 7,5 cm.
* Material: BPA fria material, Silikon och polypropylen.
* Filterpatronens livslängd är ca 150 liter vatten.
* Garanti: Grayl lämnar 10 års garanti som täcker utförande och material. Ju mer du använder flaskan desto långsammare går det att rena vattnet. Detta beror självklart också på hur smutsigt vattnet är. Från början tar det runt 10 sekunder att pressa ner filtret men efterhand förlängs tiden. Efter 3 år bör du byta filtret oavsett, eller när det tar ca 25 sekunder att pressa ner filtret. Utbytesfilter finns som tillbehör.

UltraPress Purifier 500 ml Mojave Redrock finns i kategorin 1023. Grayl är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…