Guideline

Fario CDC Fluglina

639,20 kr 799 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Lugna, fina presentationer och smala linbågar, det är vad den här linan handlar om.Guideline Fario CDC är en lina som har blivit en favorit hos de i vårt team och bland våra ambassadörer som fiskar efter skygg öring med lätt utrustning i klara, små vatten.

Du kommer omedelbart att lägga märke till den mycket låga diametern på den här linan.

Det hjälper den att skära igenom vinden och presentera långa tafsar med precision. Genom att hålla den främre taperingen ganska kort men med en välbalanserad överföring av kraft, vänder denna linan över långa tafsar på ett kontrollerat sätt. Den relativt långa klump- och baktaperingen ger en smal linbåge, och hjälper dig att göra eventuella luftkorrigeringar på linan under det sista framkastet.  Detta eftersom linan håller sig högre upp i luften hela vägen bak, än vad en lina som har viktkoncentrationen längre bak gör.

Att hålla en god höjd under kastet hjälper dig när du har buskar och hinder bakom, och är en fantastisk egenskap när du kastar från lägre positioner som t.ex. från en båt eller en flytring.  Den släta coatingen är tät och har en relativt hög densitet för att hålla diametern och vindmotståndet lågt, samtidigt som den har tillräcklig flytkraft för att hålla den främre delen flytande. Guideline CDC WF är byggd på en flätad multifilamentkärna med 12 lbs brottstyrka, och den har en mycket subtil vårgrön/grå färg i på klumpen. Skjutlinan har en något off-white färg som ger tillräckligt med kontrast för att låta dig veta var övergången mellan de två sektionerna är placerad. Det finns små fabrikstillverkade öglor i varje ände. 


* Klumplängden är 12,0-12,5 meter
* Totallängden är 25 m för klass 2-4 och 27,5 m i klass 5. 
* Linasken och spolen är både miljövänliga och komposterbara.

Fario CDC Fluglina finns i kategorin 3766. Guideline är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…