BeFree Gravity Vattenrenare Med Filter & Slang 3 L

836,50 kr 1 195 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Vattenrening behöver inte vara svårt – med Katadyn BeFree är det lekande lätt.NYHET för 2022 - nu med slang och upphängningsrem så du kan hänga upp behållaren i t.ex. ett träd.

Katadyn BeFree vattenbehållaren rymmer hela 3 liter och renar på ett kick tack vare en smart och smidig lösning för filtrering med en Hydrapak-behållare och ett Hollow Fiber filter. Tack vare ett hål längst upp i behållaren är den enkel att bära eller hänga upp, vips så har du en vattentank!

Filtret med hela skruvkorken går att köpa separat som reservdel.

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från en så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt vatten. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,1 microns precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet, då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

Specifikationer:


* Höjd: 75 mm
* Längd: 447 mm
* Bredd: 230 mm
* Vikt: 192 g

BeFree Gravity Vattenrenare Med Filter & Slang 3 L finns i kategorin 2273. Katadyn är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…