Lundhags

Forest II Vandringskänga

2 495 kr 3 595 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Lundhags Forest II Vandringskänga - en klassiker som varit med sedan 60-talet.

Denna känga kan man verkligen kalla för klassiker då den mer eller mindre sett likadan ut sedan 60-talet. Självklart är den vidareutvecklad genom åren men känslan och användningsområdet är fortfarande samma. Forest är en så kallad skalkänga med ett lager fullnarvsskinn, och det gör den väldigt luftig och följsam. Tack vare detta så får du en sval känga och som dessutom torkar väldigt snabbt.

Skaftet är tillverkat i nubuckläder från Heinen Terracare som är en av Tysklands äldsta garverier. De började sin historia redan år 1891 så den erfarenhet finns med i denna känga och gör att den kommer hålla i lång tid framöver med rätt skovård. Nederdelen på kängan är i slitstarkt Certech Exp material (även kallat cellgummi) och gör kängan vattentät men skyddar samtidigt kängan mot vassa stenar.

Kängan passar för längre turer med tung packning men även om du ska vandra kortare dagsturer och bara njuta av naturen, t.ex. när du plockar bär och svamp. Det höga skaftet håller ute smuts och är ett bra alternativ till en gummistövel då den kommer hålla dina fötter torra och behagligt varma hela dagen.

Forest II har en vibram yttersula som ger dig bra grepp och stöd, samt att sulan går upp något framtill för att skydda kängan mot slitage - allt för att din investering ska hålla så länge som möjligt! Och vet du, det går jätterbra att sula om sina Lundhagskängor. Du kan laga det mesta på en Lundhagskänga, skicka bara in dem till fabriken i Järpen så får du tillbaka dina favoriter i nästan nyskick.

Tänk på att aldrig torka dina skinnkängor i närheten av en värmekälla, de ska torka långsamt. Skulle de vara fuktiga på insidan så stoppa i lite tidningspapper, ta ur innersulan och ställ dem på en luftig plats. Vårda dina Lundhags skor och kängor med jämna mellanrum så kommer de hålla i många år framöver. Vi rekommenderar ett läderwax från Organo-Tex som är tillverkat i Sverige av biologiskt nedbrytbart material. Vill du behålla den matta ytan på t.ex. nubuckläder så rekommenderar vi istället Organo-Tex Waterproofing spray.

Hitta rätt storlek:
Vi rekommenderar att skor/kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Detaljer:


* Mellanbred läst, vår standardläst som passar de flesta.
* Skaft tillverkat i ett robust lager av tjockt fullnarvsläder av hög kvalitet.
* Nederdel i mycket hållbart 2,5 mm cellgummi.
* Rubbermac Defender-yttersula med inbyggt tåskydd.
* Extra hälgrepp med Heel Fit Control (HFC).
* Inre mellansula i isolerande och stötdämpande EVA
* Stadig dragögla baktill.
* Moen-innersula, stabil och andningsbar tillverkad i Arneflex XMAX ECO-skum med ett övre lager av ull. Specifikationer:


* Material: Certech Cellular rubber base, Heinen Terracare full-grain leather, Rubbermac Defender outsole.
* Vikt par: 2650 g
* Längd Skosnören: 150 cm

Forest II Vandringskänga finns i kategorin 187. Lundhags är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…