Lundhags

Jaure II Mens Lt High Wide

3 995 kr 5 195 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Lundhags Jaure II Lt High Wide Vandringskänga Herr.

Denna modell har en bredare läst och rymligare passform, passar även bättre om du har formgjutna sulor.

Jaure II light är Lundhags mest tekniska känga uppbyggd i 3 lager och är för dig som vill ha det absolut bästa på fötterna på dina äventyr. Kängan passar om du ska vandra riktigt långa turer, med tung packning då den ger dig det stöd du behöver oavsett du går på stigen eller i obanad terräng! Skaftet är tillverkat i nubuckläder från Heinen Terracare som är en av Tysklands äldsta garverier. De började sin historia redan år 1891 så den erfarenhet finns med i denna känga och gör att den kommer hålla i lång tid framöver med rätt skovård. Kängan har ett mellanlager i stabiliserande Ariaprene och fint läder på insidan som bara blir skönare ju mer du går i kängan. Nederdelen på kängan är i slitstarkt Certech Exp material (även kallat cellgummi) och gör kängan vattentät men skyddar samtidigt kängan mot vassa stenar.

Jaure II Light har en vibram yttersula som ger dig bra grepp och stöd, samt att sulan går upp något framtill för att skydda kängan mot slitage - allt för att din investering ska hålla så länge som möjligt! Och vet du, det går jätterbra att sula om sina Lundhagskängor. Du kan laga det mesta på en Lundhagskänga, skicka bara in dem till fabriken i Järpen så får du tillbaka dina favoriter i nästan nyskick.

Fullnarvslädret är matt i ytan för att enklare ta åt sig wax när du vårdar dina kängor. Tänk på att aldrig torka dina skinnkängor i närheten av en värmekälla, de ska torka långsamt. Skulle de vara fuktiga på insidan så stoppa i lite tidningspapper, ta ur innersulan och ställ dem på en luftig plats. Vårda dina Lundhags skor och kängor med jämna mellanrum så kommer de hålla i många år framöver.Vi rekommenderar ett läderwax från Organo-Tex som är tillverkat i Sverige av biologiskt nedbrytbart material. Vill du behålla den matta ytan på t.ex. nubuckläder så rekommenderar vi istället Organo-Tex Waterproofing spray.

Hitta rätt storlek:
Vi rekommenderar att skor/kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Detaljer:


* Single Size Shaft för tajtare passform.
* Skaft i nubuckläder och Ariaprene COR-skum.
* Certech Exp-nederdel (1,5 mm Liba Smart, 2 mm EVA, 1 mm mikrofiber).
* Vibram Curcuma-yttersula.
* Hälgrepp med Heel Fit Control (HFC) i full längd.
* Beta Pro-innersula.
* Hälkil av stötdämpande polyuretan. Specifikationer:


* Material: Heinen Terracare fullnarvsläder, HFC hälgrepp, Vibram Curcuma, Libasmart TPU 1,5 mm, Stötdämpade hälkil i polyuretan, Ariaprene COR 2mm
* Vikt par: 2420 g
* Längd Skosnören: 180 cm
* Tillverkningsland: Portugal

Jaure II Mens Lt High Wide finns i kategorin 187. Lundhags är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…