MAKuick för Sauer 303

  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

MAK i Tyskland tillverkar fästen och ringar av allra högsta kvalitet. MAKuick fästen är mycket robusta och pålitliga. De går att ta av och montera igen med 100% precision utan behovet att skjuta in siktet igen. MAKuick tål även stora kalibrar med mycket hög rekyl. Alla delar som är i kontakt med geväret är tillverkade i stål. Resten är tillverkad i aluminium för att hålla ner vikten.

MAKuick är ett modulärt system där du kan välja bland olika ringdiametrar, alternativt finns modeller med en monteringsskena på ovansidan.

Sadelmontage från MAK för Sauer 303. Själva fästet bygger 12mm, sedan tillkommer bygghöjden på ringarna eller skenan ovanpå fästet.MAKuick sadelmontage för Sauer 303

 

Monteringstyp:

MAKuick finns med ett antal olika ringdiametrar, men även med flera olika typer av monteringsskenor.


* Ringar: 26mm (1 tum), 30mm, 34mm, 36mm, 40mm
* Skenor: Aimpoint-skena, Docter-sight skena, LM-skena, Picatinny-skena, Schmidt & Bender skena, Swarovski SR-skena eller Zeiss ZM/VM-skena
* Basen finns även utan ringar eller skena.  

Bygghöjd:

Fästet har en bygghöjd på 12mm. Till detta tillkommer bygghöjden på ringarna eller skenan. Exempel: väljer du 2,5 mm ringar så blir den totala bygghöjden 12mm+2,5mm = 14,5mm.

Total bygghöjd:


* 2,5mm ringar: 14,5mm.
* 5mm ringar: 17mm.
* 10mm ringar: 22mm.
* Skena: 14,5mm. OBS! På de lägsta bygghöjderna är det viktigt att veta att det endast finns 2,5mm bygghöjd mellan sadelmontagets ovansida sadel till ringens underkant. Ifall ditt kikarsikte har en rak undersida på mellantuben är det inget problem. Ifall mittsektionen på tuben (under höjd och sidjustering) har en nedsänkning så bör man välja en högre bygghöjd för att tuben skall löpa fritt och montage skall vara möjligt.

 

Monteringsspak:

Du kan välja mellan en fast standardspak och en nedfällbar spak.

 

Garanti:

MAK ger 40 års garanti på MAKuick sadelmontage.

MAK är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…