Sako

Powerhead Blade 8x57IS 11,7 g/180 gr, 20 st/ask

1 179 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Sako, tar täten I utvecklingen av blyfria kulor med introduktionen av Sako Powerhead Blade. Sako Powerhead Blade

Sako tar täten i utvecklingen av blyfria kulor med introduktionen av Sako Powerhead Blade.

Kulan är tillverkad av 100% ren koppar och har med sin unika BLADE-topp kombinerat med en femstegs expansionsdesign fått optimala egenskaper gällande snabb, kontrollerad expansion även vid låga hastigheter och långa avstånd, samtidigt som kulan håller ihop vid träff i ben och skott på nära håll.

100% REN KOPPARKULA
Ren koppar har oslagbara egenskaper gällande duktilitet, detta ger förbättrad uppsvampning vid låga hastigheter samtidigt som den håller ihop och inte splittras vid skott på nära håll, det är ett bra alternativ för jägare som söker ett blyfritt alternativ utan att ge avkall på prestanda.

REAKTIV EXPANSIONSDESIGN
Den unika Trippelblads-toppen tillsammans med reaktionsavfasningen påbörjar en omedelbar expansion och optimerad uppsvampning vid träff. Detta sker vid skott på olika avstånd och även oavsett viltart. Tack vare kulans design har den en hög ballistisk koefficient för så flack kulbana som möjligt.

MATCH-GRADE PRECISION
BLADE-kulan bearbetas fram med extrem precision vilket ger bästa möjliga precision och ett konsekvent beteende och gör Sako Powerhead Blade till den bästa blyfria kulan på marknaden idag.

100 ÅRS ERFARHET
Sako har en unik situation med sin tillverkning av både vapen och ammunition. Kombinationen av forskning, utveckling och rigorösa tester ger patroner och vapen med konsekvent beteende både i precision och effekt vilket gör att du kan lita på Sakos produkteri alla lägen.“Jag är stolt över att kunna kalla Sako Powerhead BLADE resultatet av vår spjutspetskompetens” säger
Aki Suvilahti, affärsområdesdirektör för Sako patroner. “Vi har lagt enormt med tid på att testa och utvärdera olika blyfria kulor, både våra egna och våra konkurrenters för att identifiera svagheterna med dessa hårdare material och undvika dessa. När vi tog fram BLADE-kulan så var en nyckelfaktor den så kallade expansionsreaktionen, det vill säga kulans förmåga att påbörja uppsvampningen. Detta är en kritisk faktor för att kunna jaga mindre djur på längre avstånd där möjligheten att få en effekt i viltet är begränsad. Den unika designen på BLADE ger mycket bra effekt i viltet utan att påverka de ballistiska egenskaperna negativt.”

“Introduktionen av BLADE kulan innebär en ny era för Sakos patrontillverkning. Vi är stolta och upprymda över att ligga i framkant vid framtagningen av nya och spännande produkter för både jägare och sportskyttar.”

Ammunition, 20st/ask

Sako är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…