Shimano

Nasci FC Haspelrulle

1 199 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Shimano Nasci Haspelrulle

Nasci's nya diskreta utstyrsel är riktigt stilren och snygg! Shimano Nasci är den perfekta rullen för en sportfiskare som söker sig till mellanklassen då den är riktigt bra för sin prisklass.

Vid användning är den omisskännliga styrkan och hållbarheten hos Hagane-växeln och det betryggande vridmomentet och soliditeten hos X-SHIP omedelbart uppenbar eftersom rullen roterar med ett viskande tyst brummande och stor direkthet.

Nasci har en beprövad teknik, bland annat HAGANE Gear, X-SHIP, Coreprotect on line roller (IPX4), G Free Body (tillverkad av lättvikts-CI4+), AR-C Spool och S A-RB-lager, men dess verkliga dragningskraft är silhuetten och utseendet som är lika attraktivt som nästan allt annat på marknaden, oavsett pris.


* 1000-Storleken lämpar sig bra till det enklare fisket med kortare spön runt 6-7 fot som passar perfekt att fiska mindre fiskar eller lättare beten med mer känslig utrustning. Linkapacitet på rullen är mindre vilket gör att en tunnare flätlina så som 0,08-0,15 gör sig bäst.


* 2000 Är storleken större som även den rekommenderas till det lätta fisket så som abborre, gös eller regnbåge lämpar sig perfekt till spön upp till 7 fot och kommer upplevas som väldigt nätt och smidig rulle. Precis som 1000 modellen så fiskas den bäst med flätlina i dimensioner upp till 0,15 mm


* 2500 är mellan-storleken som finns både som 2500 och som 2500HG där HG (High Gear) har en högre utväxling och samlar in mer lina per vevtag. Modellen 2500 är en storlek som passar det mesta fisket i allt från abborre, gös, regnbåge eller gädda. Montera den på spön från 7-9 fot så blir det en lagom storlek.


* 3000-modellen blir lite större och linkapaciteten mer generös. 3000 finns även här som HG variant och används mest till gädda, gös eller havsöring. Gärna när spöna blir lite längre, ca 8-11 fot, lämpar de sig bra. Linkapaciteten är här god och man kan fiska med allt från dem tunnaste flätlinorna upp till grövre storlekar som nylon 0,35mm.


* 4000-modellen är den största bland normalstora haspelrullar. Det finns absolut större ända upp till 30000 modeller men de får en helt annan inriktning. Använd din 4000-storlek till spön mellan 8-13 fot till det mesta fisket, där fiskarna kanske är åt det större hållet eller kräver mer linkapacitet. Lämpar sig för allt från ädda och gös till havsöring och lax.

Nasci FC Haspelrulle finns i kategorin 4926. Shimano är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…