Sky-Watcher

Astrofotopaket Till Nybörjare Med Teleskop Explorer-150PDS EQ3 Pro Synscan

12 360 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Med detta Astronomifotopaket kan du ta bilder av i stort sett vilka som helst ljussvaga objekt på himlen, men såklart även det mesta som finns i vårt egna Solsystem. Tack vare autoguiderport och autoguider kan man öka på exponeringstiden rejält vilket direkt visar sig på bilderna. Signal brusförhållandet blir betydligt bättre och man minimerar risken för utdragna stjärnor och suddiga bilder. Här kan du använda din egen digitalkamera men kom ihåg att i princip alla röda objekt som just Orionnebulosan inte gör sig bra genom en modern digitalkamera då dessa är utrustade med IR filter. Galaxer däremot fungerar utmärkt. Även månen och våra största grannplaneter gör sig bra i denna uppsättning. Vid planetfoto rekommenderar vi en 2x Barlow och en planetkamera t.ex. en NexImage CCD-kamera. Vid Deep-Sky foto rekommenderar vi en CCD kamera för att nå upp till de riktigt bra resultaten.AFP03 Astrofotopaket Explorer-150PDS på EQ3 Pro Synscan montering

OBS! Ange som meddelande i kassan för vilket kameramärke du önskar T2-ringen!

Astrofotopaketer har ett Explorer-150PDS 6-tums Newtonteleskop som bas. Teleskopet är utrustat med GO-TO funktion vilket gör att det blir betydligt enklare att hitta fotoobjekten som ibland kan vara omöjliga att se för blotta ögat genom teleskopet! Teleskopet har även inbyggd polsökare vilket gör att man kan polinställa teleskopet väldigt exakt vilket är en förutsättning för lite längre exponeringar. Detta i kombination med autoguider ger en helhet och en bra grund för långa exponeringar vilket i sin tur är en förutsättning för att kunna nå riktigt högt upp på kvalitetsskalan då det gäller astronomifotografering.

Explorer-150 EQ3 Pro SynScan är Sky-Watchers kompakta och fotografiskt snabba Newtonreflektor på den datorstyrda EQ3-monteringen. En ljusstark och bra reflektor för såväl nybörjare som mer avancerade amatörer. Monteringen är den stadiga EQ3 Pro SynScan-monteringen av tysk ekvatoriell typ. Ett 28 mm okular, montering med markstativ, sökare, motvikt, latitudskala, gradskalor och finjusteringsrattar är standard - teleskopet är komplett från det att du öppnar lådan.

Med sitt korta fokalförhållande (f/5) är Explorer-150 lämpligt för deep-sky-studier och för objekt som kräver ett större synfält. Det är även lämpligt för fotografering i primärfokus. Med fler än 40 000 objekt i monteringens databas finns det nya objekt för varje natt resten av ditt liv.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 16 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] [1] Explorer-150 får bästa betyg då den är fullt lämpligt för astrofotografering. Monteringens stabilitet räcker till för fotografering, men är den svaga länken i ekvationen. Om möjligt rekommenderar vi att du väljer samma teleskop med EQ5 Pro montering () istället, eller alternativt att du väljer Explorer-130 på EQ3 ().

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

EQ3 Pro SynScan stadig och prisvärd datorstyrd montering

Sky-Watchers EQ3 Pro SynScan-montering är en datorstyrd tysk ekvatoriell montering lämplig för astrofotografering med längre exponeringstider. Programvaran och handkontrollen som styr teleskopets motorer är identisk med Skywatchers större och dyrare monteringar: HEQ5 Pro SynScan och NEQ6 Pro SynScan som ger fina justeringsmöjligheter och noggrann följning. Markstativet är i aluminium och en tillbehörshylla monteras och håller ihop benen. Monteringen har en latitudskala och inbyggd polsökare som underlättar mer exakt polinställning för astrofotografering.

För bästa resultat rekommenderas att du hittar en observationsplats där teleskopet är skyddat för vind. Alternativt kan du välja näst större montering, EQM35 eller EQ5. På så vis får du bättre lastreserver.

EQ3 PRO SynScan-monteringen har bl.a. dessa funktioner:


* Positioneringsnoggrannhet upp till 1 bågminut.
* Extra tysta stegmotorer med 1,8? stegvinkel och 64 mikrosteg.
* Hög flytthastighet upp till 3,4?/sek (800x) och 0,144 bågsekunders upplösning.
* Autoguider-interface för astrofotografering
* Valbar Autoguider guidehastighet från 0,25x, 0,50x, 0,75x eller 1x
* Databas med fler än 42900 objekt innehållande bl.a. kompletta M-, NGC- och IC-kataloger och solsystemet.
* PEC - Periodic Error Correction - som är programmerbar. Lämplig för astrofotografering utan autoguidning.
* Inställningsmetod/kalibrering: 1-stjärna, 2-stjärnor eller 3-stjärnor
* RS-232 kommunikationsport för att kunna styra teleskopet från persondator (programvara ingår ej, men fri programvara finns på webben)
* Handkontroll med dubbelradig display och bakgrundsbelysning.
* Strömförsörjning: 12 V, se relaterade artiklar nedan
* Polinställning fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna. Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan Optisk Specifikation:


* 150 mm (6) Reflektor av Newtontyp med parabolisk huvudspegel
* 750 mm brännvidd, f/5
* Högsta användbara förstoring: 300x
* Gränsmagnitud: 13.4
* Tubens ytterdiameter (för montering av tillbehör): 182 mm
* Tubens innerdiameter (för montering av tillbehör): 170 mm Mekanisk Specifikation:


* Optisk tub i aluminium
* 2-tums fokuserare med 1,25 adapter, med extra ratt för 1:10 utväxling
* Inbyggd T-gänga
* EQ3 Pro SynScan tysk ekvatoriell montering
* Justerbart markstativ av aluminium.
* Tillbehörshylla
* Ultratunna sekundärspegelhållare Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan standardtillbehör:


* 28 mm okular (2), 27 x förstoring
* 6x30 mm sökare
* Datorstyrd ekvatoriell montering med markstativ
* T2-ring
* Polsökare Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 140 (160-200mm). ()Manual till teleskopet ()

Astrofotopaket Till Nybörjare Med Teleskop Explorer-150PDS EQ3 Pro Synscan finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…