Sky-Watcher

Evostar-120 EQ5 refraktorteleskop

10 095 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watchers Evostar-120 EQ5 är en kraftfull refraktor för dig som söker ett teleskop för observationer i medelhög till hög förstoring. Evostar-120 är synnerligen lämpligt för planetstudier, månen, planetariska nebuolsor och dubbelstjärnor och andra objekt där skärpa och kontrast är speciellt viktigt. Den förhållandevis stora öppningen gör att Evostar-120 även är ett bra instrument för ljusstarkare galaxer, nebulosor och andra deepskyobjekt. Sky-Watcher Evostar-120 EQ5 refraktor teleskop

Sky-Watchers EQ5-montering är i princip samma tyska ekvatoriella montering som Celestrons CG5 och har precisionsfrästa snäckdrev i båda axlar vilka ger noggrann följning och goda justeringsmöjligheter. EQ5 har en konventionell latitudskala för snabbare polinställning och behöver du en ännu mer polinställning (för t.ex. långa exponeringstider) finns en speciell polsökare att köpa som tillbehör. Monteringen kan kompletteras med motorer och handontroll för en rimlig slant.Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Evostar-120 EQ5 Specifikation:


* 120 mm (4,75) Refraktor
* 1000 mm Brännvidd, f/8,3
* Högsta användbara förstoring: 240x
* Gränsmagnitud: 13,0
* Finjustering i rektascension och deklination Evostar-120 EQ5 Standardtillbehör:


* 25 mm okular - 31,7 mm (40x)
* 10 mm okular - 31,7 mm (100x)
* 90° Stjärndiagonal - 2 (med 1,25 adapter)
* 6x30 mm sökare
* EQ5 Ekvatoriell montering
* Observera: denna montering fungerar endast upp till max 62° latitud!
* Stålstativ med tillbehörshylla
* Kameraadapter (T2-gänga) för fotografering i primärfokus

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Evostar-120 EQ5 refraktorteleskop finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…