Sky-Watcher

Evostar-90 EQ3 refraktorteleskop

5 195 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Sky-Watchers Evostar-90 EQ3-2 är en kraftfull refraktor för den avancerade nybörjaren som vill ha en mycket stadig stjärnkikare utan skakning. Med 90 mm i linsdiameter är Evostar-90 65% mer ljusstark än ett 70 mm refraktorteleskop, vilket möjliggör ljusstarkare observationer av fler deep-sky-objekt och högre förstoringar av planeterna och månen. Skywatcher Evostar-90 EQ3 refraktor teleskop

Men det är inte enbart ljusstyrkan som skiljer Evostar-90 EQ3-2 från de lite enklare 70 mm refraktorerna monteringen är Sky-Watchers stadiga EQ3-2 av tysk ekvatoriell typ. Det ger mindre vibrationer och möjliggör längre exponeringstider vid fotografering. Evostar-90 levereras komplett med optisk tub och okular, sökare, montering och markstativ - det är bara att packa upp ur lådan och börja observera.

Obs: Polinställning på EQ3 monteringen fungerar upp till ca 60 graders latitud. Bor du längre upp än 60 grader behöver du vinkla stativet lite för att jämna ut de sista graderna.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Evostar-90 refraktorteleskop
* 1,25 okular 25 mm och 10 mm
* 1,25 2x Barlowlins med inbyggd T-adapter
* 1,25 90° Stjärndiagonal
* 6x30 mm sökare
* EQ3-2 Ekvatoriell montering
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla
* Integrerad kameraadapter för fotografering i primärfokus

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Evostar-90 EQ3 refraktorteleskop finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…