Sky-Watcher

Heritage-100P Teleskoppaket För Nybörjare

2 299 kr 2 399 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Astro Swedens teleskoppaket till nybörjare är teleskop med alla tillbehör som du behöver för att komma igång med astronomi. Du behöver inte längre vara rädd att missa någon viktig detalj när du lägger beställningen. ANBP2 teleskoppaket för nybörjare med Sky-Watcher Heritage-100P Mini-Dobson Spegelteleskop och mycket tillbehör

Det kan vara svårt i början när man letar efter sitt första teleskop - det finns så många modeller, och hur kan du vara säker på att du inte glömmer ett viktigt tillbehör när du beställer teleskopet? Astro Swedens teleskoppaket löser just detta problem: Dessa är utvalda nybörjarteleskop som vi anser som särskilt lämpliga till dig som vill komma igång med astronomi, samt de viktigaste tillbehören som vi känner att du behöver för en lyckad start!

Nybörjarpaket Sky-Watcher Heritage-100P

Med Sky-Watcher Heritage-100P spegelteleskopet som bas får du en mycket lämplig stjärnkikare i den lägre prisklassen. Teleskopet fungerar särskilt bra på ljussvaga nebulosor och stjärnhopar som kräver en lägre förstoring, men visar även underbara bilder av månen, Jupiter och Saturnus.

Paketet innehåller:


* Sky-Watcher Heritage-100P () minidobson spegelteleskop.

* Den Spännande Astronomin () - En lärobok som ger en utförlig introduktion i astronomi och vår universum.

* Planisfär () - Stjärnkarta som visar hela stjärnhimlen sett från norra Europa.
* Natt () - en informativ broschyr med värdefull information till nybörjaren. Teleskopet: Sky-Watcher Heritage-100P Mini DobsonteleskopVilka objekt kan du se?

Det går att göra mycket mer än bara att titta på stjärnorna. Med detta teleskop kan du se:


* Kratrar, bergskedjor m.m. på månens yta
* Venus faser
* Jupiters röda fläck och detaljer i planetens molnstrukturer
* Saturnus ringar, samt Cassinis delning
* Utanför vårt solsystem ligger hundratals stjärnhopar, gasnebulosor och galaxer inom räckhåll för detta teleskop. Enkelt handhavande


* Placera teleskopet på ett stabilt och plant underlag. T.ex. ett kraftig bord, eller marken
* Sätt in ett okular i fokuseraren och klart för en tur ut i rymden
* Alternativt går det bra att montera teleskopet på ett fotostativ. Monteringen har 3/8 gänga på undersidan. Genom att flytta teleskopet vänster-höger och upp-ner kan du rikta det mot valfri punkt på himlavalvet. Med lite övning är det enkelt att följa objekten även vid hög förstoring.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 8 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Teleskopet innehåller:


* Sky-Watcher Heritage 100P teleskop med montering
* Rödpunktsökare
* Okular 10 mm (40x) och 25 mm (16x)
* Barlowlins 2x (för 80x och 32x förstoring med medföljande okular)

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Heritage-100P Teleskoppaket För Nybörjare finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…