Sky-Watcher

Skyhawk-1145P Teleskop-Pluspaket För Nybörjare

4 259 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Astro Swedens pluspaket till nybörjare är teleskop med extra mycket tillbehör. Vi skickar med alla extra tillbehör som du kan tänkas behöva inte bara för att komma igång med astronomi, utan även för roliga och framgångsrika observationer under många år! Du behöver inte längre vara rädd att missa någon viktig detalj när du lägger beställningen. Teleskop-Pluspaket för nybörjare: Sky-Watcher Skyhawk-1145P spegelteleskop med allt extra tillbehör du behöver

Med Astro Swedens Pluspaket får du mer än bara ett teleskop! Vi vet hur svårt det kan kännas i början när man letar efter sitt första teleskop - det finns ju så ofantligt många modeller, och hur kan du vara säker på att du inte glömmer ett viktigt tillbehör när du beställer teleskopet? Med våra Pluspaket får du inte bara ett utvalt teleskop som vi anser vara särskilt lämpligt för nybörjaren, utan också alla de tillbehör som du kan tänkas behöva för en lyckad start! Och som en liten godisbit erbjuder vi allt detta till ett rabatterat pris jämfört med köp av samma delar separat.Skyhawk-1145P Pluspaket - detta får du:

Teleskopet 114 mm spegelteleskop () som fungerar bra för alla sorters visuella observationer, vare sig det är månen, Jupiter och Saturnus, eller även en hel del ljussvaga stjärnhopar och nebulosor. Extra vidvinkelokular Med 6mm UWA okularet () får du flera stora fördelar:


* Högre förstoring än med okularen som medföljer i grundpaketet.
* Långt ögonavstånd som gör det möjligt att titta med glasögon.
* Större synfält som ger en trevligare känsla. Stjärnkarta Planisfären () är en stjärnkarta som visar hela stjärnhimlen sett från norra Europa. Ställ in rätt datum och klockslag och lär dig de olika stjärnbilder som finns på himlen. Du kommer snart att känna igen massor med stjärnbilder och få det lättare att hitta de objekt som du letar efter.

Nybörjarhandledning Natt () är en informativ broschyr med värdefull information till nybörjaren, utgiven av SAAF (Svensk AmatörAstronomisk Förening). Sedan 1982 har SAAF samordnat och utvecklat svensk amatörastronomi. Tips: om du går med i föreningen SAAF (http://www.saaf.se) får du kontakt med likasinnade amatörastronomer som kan guida och inspirera dig på din resa genom rymden!

Laser Spegelteleskop använder två speglar som måste justeras så de står i rätt vinkel mot varandra. Det kan upplevas som lite tråkigt att man behöver göra det med jämna mellanrum, men låt inte det skrämma dig: med lasern () som ingår i Pluspaketet fixar du detta på bara någon minut! Dessutom kan du på så vis garantera att teleskopet alltid fungerar perfekt, även om någon råkade hantera teleskopet lite grovt. Här () kan du se vår manual där vi beskriver hur du gör.

Du tycker om teleskopet, men Pluspaketet kostar mer än du tänkte lägga på ditt teleskop? Då har vi även samma teleskop i ett nybörjarpaket med lite färre tillbehör (). Såklart kan du köpa till alla de andra tillbehören senare!Nybörjarpaket Skywatcher Skyhawk-1145P

Med Skywatchers Skyhawk-1145P spegelteleskop som bas får du en mycket lämplig och mångsidig stjärnkikare som ändå inte kostar mycket. Teleskopet fungerar bra för alla sorters visuella observationer, vare sig det är månen, Jupiter och Saturnus, eller även en hel del ljussvaga stjärnhopar och nebulosor.

Varför har vi valt denna modell??

Skywatcher Skyhawk finns i två olika versioner: Skyhawk-1145P och Skyhawk-1141. Båda fungerar bra, men Skyhawk-1141 har en enklare sfärisk spegel och en integrerad barlowlins. Som resultat blir bildkvaliteten aningen lägre än på P-modellen.

Skillnaden är inte jättestort, men för dig som väljer ett pluspaket som du skall vara nöjd med i hur många år som helst tycker vi att P-modellen passar bättre: Skyhawk-1145P med sin paraboliska primärspegel har den bättre bildkvaliteten. När du har tränat upp dina ögon och särskilt ihop med vidvinkelokularet som ingår i pluspaketet kan du se en skarpare, kontrastrikare bild.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Teleskopet innehåller:


* Skyhawk 1145P spegelteleskop
* EQ1 montering med stativ och tillbehörsfack
* Okular (1,25): 10 mm & 25 mm
* 2x Barlow Lins (economy barlow)
* Rödpunktssökare För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 100 (120-160mm). ()

Produktmanualer

Manual till teleskopet () Manual till lasern ()

Skyhawk-1145P Teleskop-Pluspaket För Nybörjare finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…