Sky-Watcher

Skyhawk-1145PS AZ Pronto spegelteleskop

2 695 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Skyhawk 1145PS lämpar sig utmärkt för alla typer av objekt på himlen. För rent astronomiskt bruk är den också den mest mångsidiga modellen i Pronto serien, enda nackdelen jämfört med de andra modellerna i serien är att den inte går att använda för naturobservationer. Pronto serien är särskilt lättanvänt och fungerar bra även för barn från och med ca 10 års åldern. Skywatcher Skyhawk-1145PS AZ Pronto spegelteleskop

Skyhawken är ett mycket mångsidigt spegelteleskop för alla slags astronomiska observationer. Den är ljusstarkare och billigare än sitt syskon Skymax. Enda nackdelen är att teleskopet inte går att använda för naturobservationer då du får upp-och-nervänd bild.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 12 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Skyhawk-114PS spegelteleskop
* Okular: 10 mm och 25 mm (1,25).
* Sökare: rödpunktsökare.
* AZ Pronto montering och stativ

Skywatcher Pronto AZ montering med stativ

Monteringen fungerar med teleskop upp till c:a 3 kg. Stativet är justerbart i höjd och kan låsas i vilken höjd som helst.

Finjusteringsrattar i båda leder medger mycket precis rörelse.

Specifikationer montering:


* Alt-azimuth montering
* Snabbkoppling: Dovetailklämma av Vixen-typ
* 360° rörelse i azimuth (höger-vänster), -70° till +90° rörelse i altitud (upp-ner)
* Lastförmåga: c:a 3 kg beroende på teleskopets storlek För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 100 (120-160mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Skyhawk-1145PS AZ Pronto spegelteleskop finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…