Sky-Watcher

Skyliner-350P FlexTube 14"

22 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Ett hopfällbart truss-tube dobsonteleskop som inte kräver återmontering - Den ultimata bekvämligheten! SkyWatcher gör det igen. En gammal favorit får en fullständig ansiktslyftning med nya funktioner och uppgraderade komponenter! Den ärevördiga Dobsonian reflektor konstruktionen har nyligen genomgått några viktiga uppgraderingar och förbättringar: SkyWatcher är stolta över att introducera en helt ny hopfällbar Dobsonian komplett med Crayford fokuserare. Den ultimata ljussamlaren med portabilitet och fantastisk prestanda!Skyliner-350P FlexTube 14 tum Dobsonteleskop

Skyliner 350 är ett gigantiskt teleskop med en utomordentligt stor optikdiameter som genererar helt underbara bilder av alla slags objekt på himlen. Du kommer aldrig att hinna titta på alla galaxer, nebulosor och stjärnhopar som går att se med det här teleskopet.

Detta teleskop är inget man skall ha om det skall vara lätt att bära med. Men om du kan lösa det belönas du med helt fantastiska vyer.

Med sin hopfällbara tub får teleskopet plats i stora bilar och är även något enklare att bära. En person kommer att ha svårt att bära det, vi rekommenderar starkt att det är minst två stycken som bär teleskopet.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 355 mm (14) spegelteleskop med dobsonmontering
* 10 mm (1,25) okular - 160x
* 25 mm (1,25) okular - 64x
* 9x50 mm sökare Mått:


* Tublängd för transport: 850 mm
* Tublängd utfälld: 1510 mm
* Diameter rocker box (montering): 750 mm
* Höjd rocker box: 950 mm FlexTube modellerna får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Skyliner-350P FlexTube 14" finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…