Sky-Watcher

Startravel-102 EQ1 refraktorteleskop

3 850 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Startravel-102 med EQ-1 från Sky-Watcher, är en portabel refraktor för studier av objekt på natthimlen såväl som i naturlandskapet! Med sina kompakta mått och låga vikt är det ett perfekt teleskop att ta med på resan! Startravel-102 (EQ-1) 4 tum refraktorteleskop

För vidvinkelstudier av natthimlens galaxer, nebulosor och kometer eller av naturlandskapets alla skönheter är detta det perfekta teleskopet! Med dess kompakta mått och låga vikt tar du det lätt med ut i fält. Teleskopet ger en rättvänd bild med användning av det medföljande 45-graders prismat som är speciellt bekvämt att använda vid observationer i landskapet. Monteringen är av ekvatoriell typ och är lätt att manöverera med de medföljande justeringsrattarna. En annan fördel med Startravel-102 är möjligheten att använda de större 2-tumsokularen eller andra tillbehör med 2-tumsanslutning men då måste du ha en 2-diagonal (). Den medföljande har endast 1,25-tumsanslutning. Vill du fotografera geonom teleskopet så är det inga problem, okularröret är gängat för direkt anslutning av en T-ring för just ditt kameramärke.

Sammanfattning:


* Ljusstark antireflexbehandlad optik med 102 mm öppning och ljusstyrka på f/5
* Kompakt och transportabel montering och teleskop med en sammanlagd vikt av mindre än 10 kg.
* Solid 2-tumsfokuserare med reducering för 1,25
* Gänga i okularröret för direkt anslutning av T-ring som förvandlar teleskopet till ett 500 mm f/5 teleobjektiv.
* Enkel installation och handhavande.
* Lämplig för både astronomiska och landbaserade observationer. Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar extremt bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen. Även mindre nebulosor går att se bra men till dessa rekommenderas främst teleskop med större optikdiameter.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Startravel-102 refraktorteleskop
* 1,25 okular 25 mm och 10 mm
* 1,25 45° rättvändande diagonal
* Rödpunktssökare
* EQ-1 Ekvatoriell montering
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 80 (100-140mm). ()Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Startravel-102 EQ1 refraktorteleskop finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…