Sky-Watcher

Startravel-120 AZ3 refraktorteleskop

5 350 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Startravel-120 AZ3 från Sky-Watcher, en mycket ljusstark men portabel refraktor för studier av objekt på natthimlen såväl som i naturlandskapet! Skywatcher Startravel-120 AZ3 refraktorteleskop

För vidvinkelstudier av natthimlens galaxer, nebulosor och kometer eller av naturlandskapets alla skönheter är detta det perfekta teleskopet! Med dess kompakta mått och låga vikt tar du det lätt med ut i fält. Teleskopet ger en rättvänd bild med användning av det medföljande 45-graders prismat som är speciellt bekvämt att använda vid observationer i landskapet. Monteringen är av alt-azimuthal typ och därför lätt att manöverera med de medföljande justeringsrattarna. En annan fördel med Startravel-120 AZ3 är möjligheten att använda de större 2-tumsokularen eller andra tillbehör med 2-tumsanslutning men då måste du ha en 2-diagonal (). Den medföljande har endast 1,25-tumsanslutning.

Sammanfattning:


* Mycket ljusstark antireflexbehandlad optik med 120 mm öppning
* Kompakt och transportabel montering och teleskop med en sammanlagd vikt av c:a 11 kg.
* Solid 2-tumsfokuserare med reducering för 1,25
* Gänga i okularröret för direkt anslutning av T-ring som förvandlar teleskopet till ett 600 mm f/5 teleobjektiv.
* Enkel installation och handhavande.
* Lämplig för både astronomiska och landbaserade observationer.
* Finjustering i höjd- och sidled Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 12 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

/

[1] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Teleskopet fungerar extremt bra för stora nebulosor som Andromedagalaxen, bättre än i de flesta större teleskop. Även mindre nebulosor går att se bra men här har fortfarande teleskop med större optikdiameter en klar fördel.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Startravel-120 refraktorteleskop
* 1,25 okular 25 mm och 10 mm
* 1,25 45° rättvändande diagonal
* Rödpunktssökare
* AZ3 Alt-azimuth montering med finjusteringar i båda leder
* Aluminiumstativ med tillbehörshylla

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Startravel-120 AZ3 refraktorteleskop finns i kategorin 157. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…