Svemko

Hunter 1.0 Short Quick-Mount Ljuddämpare

6 995 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Sedan den 1/7 2022 kan du köpa ljuddämpare till ditt vapen utan att behöva ansöka om licens. Men lagen kräver att du endast skall kunna köpa ljuddämpare till vapen som du äger. Detta kontrolleras av oss innan vi får skicka ljuddämparen till dig. Läs mer om vad du behöver göra när du beställer dämparen ().Svemko Hunter 1.0 Short Quick-Mount Ljuddämpare

Svemko Hunter 1.0 Short Quick-Mount är i grund samma ljuddämpare som den vanliga Short Edition men med Quick-Mount (snabbfäste). Med detta fäste kan du snabbt och enkelt montera på/av ljuddämparen från ditt vapen. Adaptern monteras på vapnets gängor utan gänglim/locktite eller motsvarande, sitter säkert men är enkel att ta av vid behov.

Svemko Hunter Short är en kort dämpare som förlänger vapnet med endast 10cm och är utvecklad för att lika effektivt dämpa första skottet som resten av skotten i samma serie, detta är något som dom flesta dämparna på marknaden inte klarar av, det första skottet har oftast märkbart högre knall (first round pop).

Svemko ljuddämparna har en kärna i titanium och därmed är alla delar i ljuddämparen som är i direkt kontakt med dom extremt varma krutgaserna utvecklade för att kunna hantera detta på bästa sätt.

Hunter serien är utvecklad för civilt bruk och är framförallt optimerad till standard kalibrar upp till 30-06 prestanda.

Man kan enkelt byta kaliber på ljuddämparen genom att byta det löstagbara innanmätet med det medföljande verktyget, man kan även på ett effektivt sätt rengöra ljuddämparen tack vare denna funktion.

 

Specifikationer:


* Längd: 183 mm
* Diameter: 46,5 mm
* Vikt: 245 gram
* Förlänger vapnet: 103 mm
* Bygger over pipan: 81 mm
* Ca dämpning i en 308w 26-29 dB
* Max pipdiameter: 22 mm (fungerar på Varmint/Match pipor från bla Blaser, Tikka, Sako) Du väljer adapter efter gängan på vapnet eller gängan som vapnet ska monteras på. Det går enkelt att köpa fler adaptrar och snabbt då kunna montera ljuddämparen på dina andra vapen.

1st adapter ingår.

Vilken gänga skall jag välja?

När det gäller val av lämplig gänga till vapnet så är det i dom flesta fallen mynningens ytterdiameter som avgör valet.

Som grundregel bör pipans diameter vara minst 1,5mm grövre än gängan man ska välja. T.ex om man har en pipa som har en ytterdiameter i mynningen på minst 15,5mm så kan man använda M14x1 eller mindre gänga.

Läs mer! (https://skytte.astrosweden.se/sv/val-av-ganga)

(https://skytte.astrosweden.se/sv/licens-och-bestallning) Licenshantering

Mer information:

Skötsel av ljuddämpare () Vapensmeder vi samarbetar med ()

Svemko är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…