Woolpower

Wrist Gaiter

299 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Fryser du om händerna när du sitter vid datorn? Så onödigt. Med dessa handledsvärmare så håller du fingarna varma när du antingen sitter vid datorn, fotograferar, skriver en uppsats eller läser en bra bok.Lager-på-lager-principen gäller även för händerna – ju fler lager desto bättre isolering. När kroppen blir kall minskar blodflödet ut till händer och fötter för att prioritera värme till hjärta, hjärna och andra livsuppehållande organ. Därför fryser du först om händer och fötter, även om kroppen i övrigt känns varm.

Wrist Gaiter 200 är elastiska och formar sig efter dina händer. Wrist Gaiter 200 är tillverkad i Woolpowers egna material Ullfrotté Original 200 och är rundstickade med ett hål för tummen. De kan bäras under ett par vattenavvisande handskar som ett värmande lager närmast handen eller som ett värmande ytterlager om det är lite varmare förhållanden där det inte krävs handskar. De är 18 cm långa och har Woolpower-loggan är instickad på ovansidan.

Ull är naturens eget funktionsmaterial och hittills har man inte på konstgjord väg lyckats framställa en fiber med ullens unika egenskaper.


* Om du till exempel svettas luktar plagget inte illa.
* Det håller dig dessutom torr eftersom ullen kan absorbera upp till 30 procent av sin egen vikt utan att ens kännas fuktig.
* Men om du blir riktigt blöt håller Wrist Gaiter 200 dig varm ändå.
* Det är en kemisk effekt hos ullen som kallas absorptionsvärme. Ullfrotté Original kan tvättas i 60 grader.

Wrist Gaiters 200 tillverkas hela vägen från garn till färdig produkt i Östersund, Jämtland.

Material:


* Merinoull 60%
* Polyester 25%
* Polyamid 13%
* Elastan 2%

Wrist Gaiter finns i kategorin 170. Woolpower är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…