Zeiss

DTC 3/38 Frontmonterat Värmesikte

46 200 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

ZEISS introducerar ZEISS DTC 3, sin första frontmonterade värmesikte för nattjakt. ZEISS DTC (digital termisk clip-on) kombinerar avancerad bildbehandling med ett intuitivt driftkoncept och har även en praktisk noll-in-assistent via ZEISS Hunting-appen. Värmeenheten finns i två modeller, ZEISS DTC 3/25 och 3/38. ZEISS DTC 3 är en termisk clip-on i klassen som gör det möjligt för alla jägare att noggrant identifiera sitt vilt och säkerställa att deras skott är exakt på mål för etisk jakt i mörkret, säger Carsten Backhaus, produktchef för Jakt på ZEISS.ZEISS introducerar ZEISS DTC 3, sin första termiska clip-on-enhet för nattjakt. ZEISS DTC (digital termisk clip-on) kombinerar sofistikerad bildbehandling med ett intuitivt driftkoncept och har även en praktisk noll-in-assistent via ZEISS Hunting-appen. Värmebildtillbehöret finns i två modeller, ZEISS DTC 3/25 och 3/38. \”ZEISS DTC 3 är en termisk clip-on i klassen som gör det möjligt för alla jägare att noggrant identifiera sitt vilt och säkerställa att deras skott är exakt på mål för etisk jakt i mörkret\”, säger Carsten Backhaus, produktchef för Jakt på ZEISS.

Se till att varje nattjakt blir en framgång – de nya ZEISS DTC 3 Thermal Imaging Clip-Ons erbjuder perfekt kompatibel optik med en stor och högkontrast 1024 × 768 HD AMOLED-skärm, intuitiv ergonomi, exakt och användarvänlig nollställningsprocedur tack vare appkontrollerad nollställningsassistent, praktiskt taget obegränsad batteritid och många anpassningsalternativ.

Räckvidd och noggrannhet på långa avstånd spelar en avgörande roll vid nattjakt i öppen terräng. ZEISS DTC 3/38 täcker ett större område, har ett synfält på 12,3 meter på 100 meter och ett exakt klickvärde på 1,6 cm på 100 meter – för extremt exakt nollställning och därmed mycket exakta och etiska skott.

Högpresterande optik för utmärkt detaljigenkänning:
\”För att exakt identifiera spelet och ta en etisk, noggrann bild är det viktigt att ha högpresterande optik som ger en skarp och tydlig bild,\” sa Backhaus. Med en högkvalitativ germaniumlins, 12-mikrons sensorer och en stor HD AMOLED-skärm gör den nya ZEISS DTC 3 det möjligt att se de finaste detaljerna för att exakt identifiera viltet när jag jagar på natten tack vare sin sofistikerade bildbehandling.

Intuitiv drift för pålitlig jaktframgång:
\”När jag jagar i totalt mörker och tystnad är det avgörande för framgång att kunna använda tillbehöret intuitivt och tyst,\” förklarade Backhaus. Fokustornets centrala placering på ovansidan av DTC gör det lättare att nå och fokusera exakt och förhindrar att jägarens fingrar kolliderar med skjutvapnets pipa vid fokusering. ErgoControl-konceptet – redan bevisat i ZEISS DTI 3 värmekamera – har en intelligent, korsformad knapplayout och enkel, intuitiv menynavigering för att komplettera det användarvänliga driftkonceptet.

Flexibilitet och precision – tack vare Zero-In-Assistent:
Den nya zero-in-assistenten, som kan styras via ZEISS Hunting-appen, låter användaren snabbt och exakt synkronisera clip-on, optiken och geväret. \”Jägare behöver bara ange avståndet till målet och skottpositionen i jämförelse med den första siktpunkten i appen. Assistenten beräknar sedan självständigt korrigeringsvärdena och justerar displayen därefter. Detta eliminerar behovet av att beräkna klick och gör processen mycket snabbare och mindre stressande”, fortsatte Backhaus. \”När kombinationen av ZEISS DTC 3 och kikarsikte har nollställts, kan denna information sparas i appen och på clip-on-enheten som en av fyra profiler, så det är enkelt att byta från ett kikarsikte till ett annat med DTC.

Perfekt utrustad för alla jaktsituationer:
\”Oavsett om jag förföljer eller på det öppna fältet är varje nattjakt annorlunda. Med våra två ZEISS DTC 3/25 och 3/38-modeller erbjuder vi rätt följeslagare för varje jaktsituation”, betonade Backhaus. För jakt i skogsområden och förföljelse ger ZEISS DTC 3/25, med sitt synfält på 18,4 meter på 100 meter, jägare en bred överblick samtidigt som den erbjuder möjligheten att exakt identifiera detaljer. ZEISS DTC 3/38 kan sträcka sig upp till 1 950 meter och erbjuder utökad räckvidd och noggrannhet för jakt på friland. Batteritiden på 10 timmar kan förlängas, om så önskas, genom ett standbyläge som automatiskt utlöses av en vinkelsensor, vilket säkerställer att båda modellerna kan användas under lång tid i alla jaktsituationer.

Enkel montering med ZEISS DTC-adapter:
En adapter krävs för att ansluta värmebildsclip-on till ett kikarsikte. Den nya ZEISS DTC-adaptern erbjuder pålitlig repeterbarhet vid montering och demontering av ZEISS DTC 3, vilket gör att olika kikarsikten kan fästas enkelt och exakt. Det robusta bajonettlåset säkerställer säker och stabil montering, så att det inte finns någon skottavvikelse orsakad av infästningen. Den tvådelade adaptern består av ZEISS DTC-A, som är tillgänglig för kikarsikte med objektivdiametrar på 42 mm, 50 mm och 56 mm, och ZEISS DTC-R M52 i standardstorlek. DTC-R och DTC-A ingår inte i leveransen av ZEISS DTC 3 och kan köpas separat.

Zeiss är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…